Félidő

A mai napon két győzelem és egy nehéz meccs volt a várható.

Magyarország – India 16.03 – 3.97 VP (32 – 8 IMP)

Vannak mérkőzések, amiknek nincs történetük. Ez is ilyen volt: 9 írás volt összesen, amiből kétszer az indiaiak írtak, a többit a lányok. Mindössze egy kétszámjegyű beírás volt, félidő után rögtön a nyílt teremben Nyugat elbukta a bell gémet, a zárt teremben ütött 10-et (az eredményből kitalálható, melyik volt a magyar 🙂 ).
A 10. helyen 4 és fél pontra közelítettük meg a 8. norvégokat, de ők már játszottak Botswanával és kimaradók is voltak.

Törökország – Magyarország 15.06 – 4.94 VP (55 – 36 IMP)

Ellenfelünk Botswanán és a kimaradáson túl az 5. helyen állt.
Ha az előző meccs kissé IMP szegény volt, most bőven pótolták a lányok. De a félidőben sajnos a törökök álltak jobban: a 3 nagy swing-ből kettő nekik sikerült, 8 ponttal vezettek. A 11. partira sikerült egyenlíteni: a nyílt teremben az ismét játszó Bekő Mari 12-t ütött. Ugyanezt tette a török Nyugat a zárt teremben, csakhogy a mi lányaink meg is ígérték! A 6 mérkőzés 12 Kelet-Nyugat vonalából csak négyen mondták be, de mindenki 12-t ütött.
Sajnos ez után két nagy írással (egy kétszámjegyűvel) mégis kikaptunk.
A 10. helyen 5,8 ponttal lemaradva a 8. USA-tól látszólag nem vészes a helyzet, de az USA nem volt kimaradó, és a következő fordulóban játszik Botswana-val.

Magyarország – Hollandia 3.12 – 16.88 VP (2 – 31 IMP)

Ami azt illeti, a hollandok a forduló előtt több, mint 25 pont előnnyel az 5. helyen álltak. Vagyis a helyzet nem nekünk volt kedvező. A kapitány ismét Bekő Zsófit ültette Fischer Brigivel szembe. Az első 6 tok után 2 – 2 volt az állás, sajnos a 7.-ben jött egy mans gém hiba (2 – 13).
3 egál parti után egy bell gém hibát vétettünk. Még 3 leosztásban írtak a hollandok, így végül is csak az első partiban írtunk mi.
Általában nem volt magas az IMP-forgalom (kivéve az USA – Botswana meccset), de a Franciaország – Kína még így is kiemelkedő: 6 – 3…

A napot a 11. helyen zártuk, majdnem 22 ponttal lemaradva a 8. helytől. Igaz, csak az utolsó fordulóban leszünk kimaradók, de még hátra van Ausztrália, Franciaország, meg a magára találó Taipei is. Botswana kezd VP-ket írni, holnap velük is találkozunk…

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.