Csúnya vereség után 2 győzelem

Kína – Magyarország 16.88 – 3.12 VP (55 – 26 IMP)

Nem ilyen kezdetről álmodtunk. Nyilván az elfogódottság számlájára írandó, hogy az 1. leosztásban a kínaiak hatalmas swinget írtak, mert a 7 kárót a magyar Nyugat a nyílt teremben nem tudta teljesítani. Ez 16 IMP, amihez még egy bell gém swing is beesett. A lányok azért hoztak 2 jó írást (12 – 12 IMP), így aztán félidőben még bízhattunk egy tisztes vereségen, esetleg egy szerény győzelemben. Sajnos a 12 partiban a kínai nyílt termi Észak eljutott a káró nagyszlemmig, míg a zárt teremben 6 szan lett a felvétel – újabb 12 IMP, és ez már sok volt

Magyarország – Norvégia 15.26 – 4.74 VP (42 – 22 IMP)

A kapitány cserét határozott el: Bekő Mari helyett Zsófi ült be Fischer Andi partnerének.

Ellenfelünk az első fordulóban hasonló nagyot betlizett Taipei ellen, mint mi Kínával. De az eredmény alapján a norvégok tűntek valamivel esélyesebbeknek – a negyedik leosztásig. A nyílt teremben a magyar Dél 7 kőrt teljesített, ugyanebben a norvégok még gémig sem jutottak (16 IMP). A szorgos pontgyűjtögetésnek a 9. partiban lett vége: a nyílt teremben a magyar Dél elbukott egy bell gémet, amit a norvég zárt termi Dél teljesített (12 IMP). Az utolsó partiban azonban ismét lányaink jobb felkészültsége diadalmaskodott: nyílt teremben a norvég Nyugat nem tudta teljesíteni a valószínűleg nem tisztázott licit helyzetben felvett 4 Szan, míg Bekő Mari vidáman „hazatekerte” a 6 kárót. Ez igen! Hipp-hopp, máris a 8. helyre pattantunk.

Magyarország – Lengyelország 11.87 – 8.13 VP (44 – 38 IMP)

Volt már ilyen mérkőzés a közelmúltban. Akkor a később olimpiai bajnok szeniorjaink a frászt hozták ránk, a kiütéses szakaszban az utolsó partiban hozták azt a pár kicsinyke IMP-t, amivel továbbjutottak. Most ettől nem kellett tartanunk, mert rögtön az elején lányaink világossá tették: most ez a meccs nem a népek barátságáról szól. Az első félidőben el is húztak, de a második részben végül a lengyelek valamennyit behoztak, így a súlyos vereségből sikerült kikászálódniuk.

Az első nap után így a 8. hely úgy maradt meg, hogy megeöttünk kisebb űr támadt, előttünk viszont nem túl sokkal vezet Kína és Ausztrália.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.