Hogyan másszunk létrára – avagy a szerdai LoveBridge verseny

Ma már egyértelmű hagyomány, hogy szerdánként a Palatinus Bridzs Klubban eltesszük a kártyákat és csak tablet van az asztalon. Tudom, hogy sokan idegenkednek tőle, de tudomásul kell vennünk: a világ errefelé halad. Az elmúlt héten írtam egy egyszerűbb bevezetőt, tervezzük egy tablet használati útmutató közreadását. Most a szerdai összetett versenyről ejtenék pár szót.

A létraverseny kifejezést én nagyon régen hallottam. A módszer akkor nagyon tetszett, így amikor azon gondolkoztunk, milyen újabb versenyformát vezessünk be, azonnal eszembe jutott, milyen érdekes lenne, ha klubunkban is hasonló értékelésre kerülne sor. Az összetett versenyek nem újak, már évek óta folyik ilyen (volt csapatverseny  – Admirális, nyaranta rendszeres a 8 fordulós egyéni értékelésű párosverseny, amit Klubunk szervez és bonyolít le), így a folyamatos értékelés nem számít újdonságnak.

Ami új, az a „létra”. A résztvevők gyűjtik a pontokat, meghatározott időközönként (jelenleg havonta) eredményt hirdetünk, az első három megkapja megérdemelt jutalmát (erről bővebbet a verseny kiírásban lehet olvasni) – és az új szakasznak 0 ponttal indulnak. Ez így néz ki a gyakorlatban:

Először nézzük a szeptember 25-i összetett eredményt:

Az első 3 helyezett a hónap nyertesei, így az október 2-i tabellán már nem az élen szerepelnek:

A szeptember 25-i első 3 helyezett október 2-ra ezeket a helyeket foglalták el.

Az áthúzott pontok a szeptemberi első (második, harmadik) helyezés miatt elvesztett pontokat jelzik.

Látszik, hogy a szeptemberi győzteseknek igencsak igyekezniük kell, ha megint az élre akarnak jutni. A most élen állók nem fogják magukat hagyni… 🙂 és még az őket követőkkel is számolni kell.

Október végén kiderül.

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.